Главная » Статьи » Рецепти |
Як приготувати гострий сливовий соус?
Всім відома грузинська приправа ткемалі. Пропонований соус також робиться із слив і чимось нагадує ткемалі, однак він зроблений за мотивами легендарного грузинського соусу. Цей соус, приготований за даною рецептурою, відмінно підходить до м'ясних виробів, риби, а також до шашлику. Процес приготування: Зливу (дуже кисла) - один кілограм; Вода - півсклянки; Часник - три або чотири зубки; Кінза кріп - один пучок; Перець гострий - один стручок; Саха і сіль. Процес приготування: Необхідно сливу помити і обсушити. Після цього перекласти її в каструлю і налити воду, варити треба на слабкому вогні. Необхідно помішувати сливу дерев'яною лопаткою. Після того, як слива стане м'якою треба дати їй охолонути. Остиглі сливи треба перетерти з допомогою сита. Отриману м'якоть сливи необхідно перекласти знову в каструлю і варити на лінивому вогні, довівши до кипіння. Зелень і часник порубати і перекласти до закипілої сливової суміші, розмішати. Туди ж додати цукор і сіль, спробувати на смак, дати прокипіти кілька хвилин і прибрати з вогню. Такий соус потрібно зберігати в прохолодному місці. Приємного апетиту! | |
Категория: Рецепти | | |
| |
|
|
|
Всего комментариев: 0 | |